Page Not Found

Dar vienas Lietuvos profesinių sąjungų Aljanso ir Lietuvos vežėjų profesinės sąjungos susitikimas su valdžios atstovais. Dar vienas atviras pokalbis apie problemas transporto sektoriuje ir jų sprendimo paieškos. Šį kartą įsiprašėme pokalbiui su Vidaus reikalų viceministru Arnoldu Abramavičiumi, Migracijos departamento direktore Evelina Gudzinskaite, Socialinių reikalų ir darbo ministerijos, Užimtumo tarnybos, Valstybinės darbo inspekcijos atstovais.

Kalbėjome atvirai apie migracijos problemas, kvotas, prekybą žmonėmis, darbuotojų išnaudojimą, prekybą dokumentais, jų klastojimą, įmonių nebaudžiamumą, nesiliaujančius darbo ginčus bei netobulą teisinę bazę. Mus išklausė. Buvo žvilgsnių į šonus bei kraipančių galvas, kai pasakojome nepatogias tolimųjų reisų vairuotojų istorijas. Bet svarbiausia, kad buvo ir pritariančių, jog problemų transporto sektoriuje daug ir jas spręsti būtina. Ir, kad šis sektorius kuria ne tik BVP, bet ir šešėlį mūsų valstybėje sutiko visi diskusijos dalyviai.

Mes džiaugiamės vis didėjančiu ir po truputį rezultatus nešančiu VDI bendradarbiavimu. Daug tikimės iš VRM bei Migracijos departamento, tik pasigendame teisingumo Socialinių reikalų ir darbo ministerijoje. Mes nesustosime ir lipsime ant kulnų visiems, nuo kurių priklauso ar mūsų valstybė bus vadinama oriai dirbančiųjų, ar vergų šalimi. Jei nesutarsime su šia valdžia – greitai bus kita, gal mažiau kalbanti, bet daugiau daranti.

Dalinkitės:
Facebook
El. paštu

Skaitykite kitas naujienas